Yritys

Kotona pärjääminen on sitä, että tehdään tietyt perusasiat kunnolla ja suunnitelmallisesti.

Kotona pärjääminen on sitä, että tehdään tietyt perusasiat kunnolla ja suunnitelmallisesti. Pidetään kiinni rutiineista, mutta ei olla mitään koneita.

Asuin isossa sukutalossa lapsena. Jaoin jo pikkutyttönä mummulleni lääkkeet peltipurkista. Minusta se oli tavattoman hieno ja vastuullinen tehtävä. Päätin jo silloin, että minusta tulee sairaanhoitaja. Mummuni oli minulle myös hyvin tärkeä ihminen. Samalla tavalla ajattelen nyt asiakkaistamme: he ovat kaikki hyvin tärkeitä ihmisiä. Vanhalla ihmisellä on takanaan elämä, jota pitää kunnioittaa. Yksi ohjenuoramme yrityksessämme on, että asiakkaisiin tulee suhtautua kuin omiin vanhempiinsa.

Kotona pärjääminen on sitä, että tehdään tietyt perusasiat kunnolla ja suunnitelmallisesti. Pidetään kiinni rutiineista, mutta ei olla mitään koneita. Meidän talossa jokainen työntekijä saa olla oma itsensä. Siitä syntyy työniloa, kun saa tehdä sitä, missä on hyvä ja kommunikoida ja tehdä yhteistyötä omin tavoin. Näin saadaan myös oikeita kohtaamisia asiakkaiden kanssa.

Valitsemme joukkoomme tekijöitä, jotka haluavat tarttua toimeen, mutta myös olla läsnä. Olen rakentanut tätä toimintaa terveydenhoitajan näkökulmasta. Siksi olen myös tarkka siitä, että kaikilla työntekijöillämme on omaa työtä vastaava koulutus ja ammattiosaaminen. Meillä on töissä vanhempia ja nuoria, tänne muuttaneita ja paikallisia. Tärkeää on se, että osaa ja haluaa tehdä työnsä ja kykenee asettumaan asiakkaan asemaan.

Suunnittelemme päivät realistisesti niin, että voimme tehdä työt sovitussa aikataulussa. Jos tulee yllätyksiä, vaikka sairaskohtaus edellisessä paikassa, soitamme asiakkaalle ja ilmoitamme muutoksesta. Jos työntekijä vaihtuu, uusi työntekijä ei koskaan mene yksin asiakkaan luo, vaan aina tutun hoitajan kanssa. Kaikki mekin haluaisimme sellaisessa tilanteessa, että uusi ihminen esitellään meille ja se joka jo osaa asiat, opettaa ne uudelle hoitajalle. Yllättävissä tilanteissa toimitamme kaikki tarvittavat tiedot jatkohoitopaikan henkilökunnalle ja annamme heille oman yrityksemme yhteyshenkilön tiedot. Tämä on jatkuvuutta, joka auttaa kaikkia toimijoita tekemään työnsä hyvin.

Haluamme olla luottamuksen arvoisia. Kerro meille, mitä voimme tehdä sinun tai läheistesi hyväksi?

Sirpa Rintala, yrittäjä, 1. Vaasan Senioripalvelu Oy