Hemservice / hemvård

– vi piggar upp vardagen och ser till att senioren behåller sin funktionsförmåga

“Hem är det bästa stället i världen för oss alla”

Vi tycker alla att hemmet är världens bästa ställe. Vi vill bo hemma så länge som möjligt. Seniorservicens uppgift är att hålla vardagen rullande: hjälpa till med det arbete och de sysslor som vi alla utför varje dag. Vi utför hemsysslorna tillsammans med våra kunder och ser samtidigt till att de behåller greppet om det egna livet så länge som möjligt. Både kunden och de anhöriga kan känna sig trygga när de vet att någon kommer regelbundet och bryr sig om. Om sjukvårdstjänster behövs dagligen i hemmet, kan vi kombinera hemservice och hemsjukvård. Det går att spara både tid och pengar när samma person sköter jobbet. Se priserna för kombinerad service.

Hemservice eller hemvård betyder vardagliga rutiner i hemmet som håller vardagen rullande. Till dem hör att laga mat och äta, tvätta sig och sköta sin hygien. Även att ta hand om tvätt och lätt städning i hemmet, t.ex. dammsugning eller wc-rengöring är hemservice. Att dela ut och ta hand om mediciner, följa med den allmänna konditionen och klä på stödstrumporna är hemservice. Vi företar också stöd- och kontrollbesök. Om kunden behöver hjälp med att besöka läkaren, apoteket eller FPA är det också hemservice. Denna typ av hemservice kan betalas med servicesedel. Även tillfällig hjälp med barnavården är hemvård, som omfattas av hushållsavdraget. Genom att klicka på rubriken hemservice ser du vad allt som hör till hemservicen.

När en kund eller anhörig vill ha hjälp med storstädning i hemmet, fönstertvätt, utomhusarbeten eller med att besöka butiken eller vistas utomhus eller bara sällskap, hjälper vi gärna. För dessa tjänster kan kunden eller de anhöriga utnyttja hushållsavdraget. Se mera information städning och gårdsskötsel och ärenden och utomhusvistelse.

Ta kontakt och boka ett avgiftsfritt diskussionsbesök  Sirpa.

HEMSERVICE-/HEMVÅRDSARBETEN SOM DU KAN BETALA MED SERVICESEDEL

duschning, tvättning, påklädning, matlagning, morgongröt, morgonmål, morgonsysslor, måltider= beställa & värma mat, kvällssysslor, apoteksbesök, handhavande och utdelning av mediciner, kontroll av den allmänna konditionen, stöd- och kontrollbesök, påklädning av stödstrumpor, kvällsmål, hudvård, infettning, beledsagare till läkaren, hjälp med att uträtta ärenden apotek, läkare, FPA, ansökningar om vårdbidrag, färgning och rullning av hår i samband med duschning, tvätt och klädvård, besök för att låna hjälpmedel och utdelning av sjukvårdsartiklar, veckostädning, dammsugning och wc-rengöring, diskning.


Tjänster

Hemservice / hemvård

Läs mer

Hemsjukvård

Läs mer

Ärenden och utomhusvistelse

Läs mer

Städning och gårdsskötsel

Läs mer

Massage

Läs mer

Medicinska tjänster

Läs mer

Övriga tjänster och info

Läs mer