Ajankohtaista

Vanhusten hoivapalvelut tuovat helpotuksen omaisille

Suuri osa suomalaisista, arviolta 700 000 työssäkäyvää hoitaa iäkkäitä vanhempiaan oman päivätyön ja perheen arjen lisäksi. Omia vanhempia halutaan auttaa ja tehdä arjen askareet esimerkiksi vierailujen yhteydessä. Pikkuhiljaa kehittyy lapsen ja vanhemman välinen hoitosuhde ja lapsi alkaa toistaa omaishoitajan roolia huomaamattaan. Työssäkäyville omien vanhempien hoitaminen on kuitenkin hyvin raskasta elämänvaiheessa, jossa oma ura ja omat […]

Lue lisää

Heikki Peltolan kokemuksia Vaasan Senioripalvelusta

Vaasalainen Heikki Peltola sai aivoinfarktin vuonna 2000. Aivoinfarktin seurauksena hän vammautui siten, ettei kotona asuminen ollut enää mahdollista ilman tukea ja apua. Arjessa hänen apunaan ovat Vaasan Senioripalvelun hoitajat, jotka huolehtivat sekä Heikistä että hänen kodistaan.

Heikki on kotoisin Jalasjärveltä, ja Vaasaan hän muutti 1950-luvulla. Elämäntyönsä mies teki hitsaajana. Vuonna 2000 Heikki sai autoremonttia tehdessään aivoinfarktin. Aivoinfarktin vei hänet pyörätuoliin vasemman puolen vammauduttua. Siitä eteenpäin on Heikki tarvinnut apua arjen askareisiin ja kodinhoitoon.

Lue lisää